Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠ ΣΤΟ ΠΑ.ΠΕΙ. !
Ανταπόκριση απ'το Πανεπιστήμιο Πειραιά
Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του φοιτητικού, νεολαιίστικου και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος κινήματος που προκειμένου να καταπνίξουν, τα αστικά κόμματα ακόμα και το παρακράτος. Νωπές στη μνήμη παραμένει η δολοφονία του δασκάλου και υποστηρικτή των μαθητικών καταλήψεων Νίκου Τεμπονέρα από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, κομμάτι της ελληνικής ιστορίας πλέον η δολοφονία από παρακρατικούς του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη με την υποστήριξη της ελληνικής αστυνομίας. Το θράσος όμως της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ξεπέρασε κάθε όριο.
Οι γενικές συνελεύσεις πολλών φοιτητικών συλλόγων των προηγούμενων εβδομάδων κατέληξαν σε απόφασεις ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο και μία πλευρά των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν ήταν το μπλοκάρισμα των πρυτανικών εκλογών σε όποια σχολή κι αν γίνονταν αυτές. Όταν λοιπόν σήμερα εκατοντάδες φοιτητές προσπάθησαν να υλοποιήσουν αυτές τις αποφάσεις και στο Πα.Πει. βρέθηκαν αντιμέτωποι μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνεργεία μιας μεγάλης ομάδας πληρωμένων μπράβων, που αντί για φοιτητές περισσότερο θύμιζαν χούλιγκαν του γηπέδου ή προστασία νυχτερινών κέντρων. Οι τραμπούκοι οπλισμένοι με σιδερολοστούς και μαχαίρια και χρησιμοποιώντας παραλυτικά σπρέι έστειλαν τρεις φοιτητές στο νοσοκομείο. Όλα αυτά έγιναν υπό την επίβλεψη καθηγητών του ΠΑ.ΠΕΙ. που κουβέντιαζαν φιλικά με τους μπράβους , ενώ και ο αντιπρύτανης του ΠΑ.ΠΕΙ. δήλωσε χαρακτηριστικά ότι καταδικάζει συλλήβδην όλα τα φαινόμενα «βίας», αλλά παρόλαυτα πρώτα καταδικάζει τους φοιτητές που παλεύουν για την κατάργηση και ενάντια στην εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο. Στο τέλος, οι φοιτητικοί σύλλογοι αποχώρησαν από το ΠΑ.ΠΕΙ. συντεταγμένα με πορεία μέχρι το σταθμό του Ηλεκτρικού.
Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι εγκάθετοι της στα πανεπιστήμια, είτε πρόκειται για πρυτανικές αρχές είτε για την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ, στην απεγνωσμένη προσπάθεαι τους να διεξάγουν και να νομιμοποιήσουν τις φοιτητικές εκλογές σαν πρώτο κόμβο για την εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο θα βρουν ξανά απέναντι τους το μαχητικό φοιτητικό κίνημα, μέχρι ο εκτρωματικός νόμος να αποσυρθεί. Και ας είναι τα στοιχεία της νύχτας και το παρακράτος οι μόνοι συμμαχοί τους στην προσπάθεια τους να το αποτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: